Keres
Luni, 15 iulie 2024
Română
 
ŞTIRI, ANUNŢURI

IUN
28

Tinerii fără dependenţe, se concentrează pe timp de calitate, prevenire şi informare.

Ieri în biblioteca noastră a avut loc un workshop interesant, organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Harghita. 
Prevenţia, prin implicarea organizaţiilor nonguvernamentale şi a instituţiilor de resort, contribuie la conştientizarea pericolelor rezultate  în urma consumului de substanţe interzise.
Baza tuturor acestor lucruri este timpul de calitate şi crearea unui mediu familial în care copii se simt în siguranţă, primesc atenţie, deschidere adecvată din partea părinţilor şi pot participa la activităţi sănătoase în familie şi în timpul liber. 
În plus, utilizarea unor bune tehnici de comunicare şi gestionarea adecvată a conflictelor în familie sunt extrem de importante. 
Considerăm că este important să oferim spaţiu pentru aceste workshopuri, deoarece prevenirea consumului de droguri contribuie la protejarea sănătăţii şi a viitorului copiilor noştri, dar ajută şi părinţii să se pregătească din timp.

Mai departe ►

IUN
24

Program de vară la Biblioteca Judeţeană ,,Kájoni János”


Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” înştiinţează utilizatorii despre schimbarea programului cu publicul   în perioada 24 iunie - 2 septembrie: 

- luni 10:00-18:00

- marţi-joi 8:00-16:00

- vineri 8:00-14:00


Doritorii de lectură pentru vacanţă sunt aşteptaţi în cadrul secţiilor de împrumut cu noi apariţii de cărţi beletristice, noutăţi de autori contemporani din literatura română sau universală.

Nu lipsesc noutăţile nici la secţia pentru copii, pentru cei care doresc să petreacă timpul cu lectură.

Despre programele şi evenimentele bibliotecii sau despre orice schimbare a programului informăm publicul prin site-ul bibliotecii sau prin pagina socială a instituţiei.

Mai departe ►

IUN
24

Elevii clasei a V-a A din Şcoala Generală Nagy Imre au participat la Concursul „Lecturiada 2024.

Nevoia de întrebare” , secţiunea „Autorul meu de suflet”, organizat de ANPRO( Asociaţia Naţională a Profesorilor de Română). Proiectul se numeşte „Adina Popescu- Autorul meu de suflet”.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au fost: lecturarea cărţii „8 povestiri de pe Calea Moşilor” de Adina Popescu, realizarea Fişelor de lectură, prezentarea păpuşilor preferate şi votarea păpuşii care seamănă cel mai bine cu „lunganele” (aşa erau numite păpuşile Barbie în text), intervievarea mamelor şi a bunicilor în legătură cu păpuşile avute în copilărie şi povestirea unor întâmplări cu acestea.

Elevii au fost premiaţi de către Editura Arthur şi s-au calificat la faza naţională a concursului.

Cartea a avut un mare succes printre copii, de aceea ei au continuat promovarea lecturii prin realizarea de desene inspirate din tematica cărţii, care sunt expuse la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea- Ciuc.

Mai departe ►

IUN
03

Întâlnire de suflet la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” Harghita

Ieri, în cadrul şedinţei lunare de biblioterapie, am avut onoarea de a explora cartea „Autismul, un stil de viaţă. Memoriile unei mame speciale”, scrisă de autoarea Claudia Cadar.
Tema principală abordată a fost acceptarea, un subiect profund şi emoţionant care a rezonat puternic cu toţi participanţii. Am avut bucuria de a o avea alături chiar pe autoare, care a împărtăşit cu noi experienţele sale autentice şi valoroase.

Mai departe ►

IUN
03

Ziua Copilului la Biblioteca Judeţeană János Kájoni.

Mai departe ►

MAI
16

Prioritatea: sprijinirea familiei şi a valorilor acesteia ca fundament al dezvoltării comunităţii

În data de 15 mai se sărbătoreşte anual  Ziua Internaţională a Familiei, motiv pentru care, Consiliul Judeţean Harghita a lansat o nouă iniţiativă menită a deveni tradiţie pentru colectivul instituţiei - “Zi de lucru în familie la Consiliul Judeţean Harghita”.

Cu acest prilej au fost organizate o serie de evenimente pentru toate vârstele,  prin care colegii, împreună cu copiii lor, să se poată bucura  de o zi în familie la locul de muncă.

Printre evenimentele organizate s-au numărat: teatru de păpuşi, sub coordonarea Bibliotecii Judeţene „Kajoni János”, demonstraţie de prim ajutor şi salvare montană, prin implicarea Serviciului Salvamont şi Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, vizitarea instituţiei, prin implicarea colegilor, tehnici de cusut organizate de Şcoala Populară de Artă “Vámszer Géza”, "Safari cu instrumente digitale". 

Mai departe ►

MAI
13

Biblioteca va fi închisă

în ziua de 20 mai.

Mai departe ►

APR
30

Biblioteca va fi închisă

... îm zilele 1, 2 şi 3 mai.

Mai departe ►

 

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul
PROGRAM

LUNI  - VINERI:

8.00 - 18.00

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

  ÎNCHIS

<< < 2024 IULIE > >>
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2024 IULIE > >>
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4