Keres
Joi, 20 ianuarie 2022
Română
 

Calendar de evenimente

IAN
17

ZIUA CULTURII NAŢIONALE 2022

Sărbătorim prin jocuri şi concursuri online şi eveniment cu prezenţă fizică la sediul instituţiei 

Mai departe ►

IAN
14

ZIUA CULTURII NAŢIONALE 2022

Sărbătorim ZIUA CULTURII NAŢIONALE prin jocuri şi concursuri online şi eveniment cu prezenţă fizică la sediul instituţiei 

Mai departe ►

DEC
22

Călătorie în timp la Cristuru Secuiesc

Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” vă invită miercuri, 22 decembrie 2021, începînd cu ora 11.00 la evenimentul online Călătorie în timp la Cristuru Secuiesc , în cadrul proiectului “Periplu virtual”, coordonat de instituţie.

Mai departe ►

DEC
16

Donează bibliotecii kilograme!

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită la programele de promovare a stilului sănătos de viaţă organizate în perioada 9-16 decembrie 2021. Evocaţi din amintiri sau răsfoiţi cărţile de bucate tradiţionale din Ciucul de Sus (aflate şi în colecţiile bibliotecilor din Miercurea-Ciuc şi Sândominic), votaţi, învăţaţi, distraţi-vă şi câştigaţi la evenimentele online ale Bibliotecii Judeţene! (Cărţile folosite în program sunt editate în limba maghiară.)

Prelegere online de dietetică susţinută de dieteticianul  Szász Hunor: joi, 16 decembrie, ora 18.00

Detalii: 

Mai departe ►

DEC
09

Donează bibliotecii kilograme!

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” vă invită la programele de promovare a stilului sănătos de viaţă organizate în perioada 9-16 decembrie 2021. Evocaţi din amintiri sau răsfoiţi cărţile de bucate tradiţionale din Ciucul de Sus (aflate şi în colecţiile bibliotecilor din Miercurea-Ciuc şi Sândominic), votaţi, învăţaţi, distraţi-vă şi câştigaţi la evenimentele online ale Bibliotecii Judeţene! (Cărţile folosite în program sunt editate în limba maghiară.) Detalii: 

Mai departe ►

DEC
06

ÎNTÂLNIRE OARBĂ CU O CARTE

Începând de luni, 6 decembrie 2021 vă aşteptăm la bibliotecă cu cărţi noi la secţia de împrumut pentu adulţi. Cărţile sunt împachetate prealabil, aşadar cititorii vor putea alege câte-o carte surpriză, fără să cunoască conţinutul pachetelor. Fiecare cititor poate să aleagă câte o carte surpriză, şi termenul de împrumut va fi de 4 săptămâni. Vă dorim lectură plăcută! 

Mai departe ►

NOV
20

Misiunea Salvăm KINDERLAND

ROBOCOPIII, echipa de copii programatori a Bibliotecii Comunale Mugeni, participă sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Târgul Regional de Ştiinţă şi Tehnologie pentru Copii  Code Kids Fest Brasov 2021 cu proiectul Misiunea Salvăm KINDERLAND.

Kinderland este tărâmul minunat al copiilor din Mugeni, unde totul este construit din ciocolată, nu există durere şi binele se regenerează mereu. Sau nu?

Firul poveştii duce la un moment când KINDERLAND este ameninţat de circulaţia prea intensă şi de intenţiile rele. ROBOCOPIII de 10-12 ani îndeplinesc cu succes misiunea de salvare cu ajutorul copilaşului-robot, pe nume MICRO:BIT, capabil să comande iluminatul stradal, semafoarele şi barierele de acces în KINDERLAND. Proiectul s-a realizat în cadrul programelor de educaţie STEM derulat în bibliotecile publice din judeţul Harghita sub coordonarea Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita. Detalii:

Mai departe ►

NOV
06

Lectură la nivel înalt...

...la Cabina Panoramică Piatra Ghilcoş din Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, sâmbătă,  6 noiembrie 2021 

 

“Credem că obiceiul cititului poate fi onorat şi în vârf de munte, fără să aduci cu tine în rucsac materialele de lectură la fiecare drumeţie.” – este crezul membrilor grupului EDUCAB România, căruia se alătură bibliotecari temerari din judeţul Harghita.

În cadrul proeictului EDUCAB ÎN MUNŢI va fi amenajat al 11-lea punct de citit “la înălţime” din România, totodată a doua iniţiativă de acest fel din judeţul Harghita. Detalii: 

Mai departe ►

AUG
31

Ziua Limbii Române la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”

Marţi, 31 august 2021, începând cu ora 12.00, sărbătorim la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" Ziua Limbii Române.
Invităm cu drag copiii şi adulţii cu spirit ludic la jocurile şi concursurile de limba română, organizate în cadrul evenimentului "CUVINTE POTRIVITE",
Învăţaţi, (re)memoraţi, câştigaţi la BIBLIOTECĂ!
Parteneri: Biblioteca Municipală "George Sbârcea", Topliţa, Biblioteca Comunală Bilbor, Şcoala Gimnazială "O. C. Tăslăuanu", Bilbor

Evenimentul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Mai departe ►

AUG
14

Code Kids: La piaţă, cu biblioteca

Bibliotecile implicate în programul Code Kids se prezintă cu stand comun la târgul organizat cu ocazia zilelor comunei Ciucsângeorgiu.

Echipele LOOP (Biblioteca Comunală Ciucsângeorgiu), MASTERKID (Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”) şi ROBOCOP (Biblioteca comunală Mugeni) vă invită la Egg drop challenge, sâmbătă, 14 august, ora 14.00, la standul Code Kids, stadionul comunei Ciucsângeorgiu.

FIZICĂ DISTRACTIVĂ, BRICOLAJ, CONCURS CU PREMII la standul Code Kids

Mulţumim Primăriei Ciucsângeorgiu, Consiliului Judeţean Harghita şi Fundaţiei Communitas pentru susţinerea financiară a evenimentului!

Mai departe ►

APR
23

Scriitorul Adrian Lesenciuc se întâlneşte cu cititorii din Miercurea-Ciuc

Vineri, 23 aprilie, începând cu ora 16, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Zilei Bibliotecarilor din România, scriitorul Adrian Lesenciuc se întâlneşte cu cititorii din Miercurea-Ciuc la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János"

Mai departe ►

MAR
19

Premierea scriitorilor

Decernarea premiilor filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8.00 - 12.30  

13.00 - 18.00 

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

  ÎNCHIS

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2022 IANUARIE > >>
L M M J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul