Keres
Duminică, 14 aprilie 2024
Română
 

Transhumanţă artistică de la Bucureşti la Miercurea Ciuc

2024 IAN
23

Zi de lectură, muzică şi desen oferită publicului adult şi copiilor din Miercurea Ciuc de un grup de artişti din Bucureşti

Marţi, 23 ianuarie,

ora 14.00: copiii de 12-14 ani sunt invitaţi la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” pentru a participa la un atelier de bandă desenată, sub îndrumarea artistei  Aneli Munteanu (participarea este gratuită, numărul de locuri este limitat la 15, doritorii trebuie să deţină permis de bibliotecă vizat pe anul 2024 şi să fie înscrişi la activitate de către unul dintre părinţi). Formularele de înscriere se găsesc la Secţia presă a Bibliotecii Judeţene. Înscrierea doritorilor se va realiza în ordinea depunerii formularelor, în perioada 15-18 ianuarie 2024, până la completarea efectivului de 15 participanţi.

ora 17.00: seară de literatură şi muzică susţinută de scriitorul Călin Torsan şi artistul Andrei Bălan. Intrarea publicului este liberă.

Invitaţii Bibliotecii Judeţene “Kájoni János”:

Călin Torsan - Scriitor şi muzician bucureştean. Implicat în multe proiecte literare şi muzicale de nişă (ex.: cartea Unde îţi vei petrece veşnicia? şi grupurile muzicale: Domnişoara Pogany quartet, Grodek, Einuiea, Nu&Apa Neagră). Premii literare: câştigător al unui proiect iniţiat de editura orădeană Casa (2023), al concursului iniţiat de editura Polirom, pentru secţiunea Polirom Junior (2018), al Trofeului Arthur (premiu de secţiune, 2015) şi premiul întâi, pentru proză scurtă, decernat la concursul Marin Preda şi de revista Luceafărul (2000). A colaborat cu mai multe biblioteci din Bucureşti sau judeţene (Alba Iulia, Braşov, Brăila, Piatra Neamţ, Ploieşti, Suceava). 

Andrei Bălan – Licenţiat în arhitectură şi arte plastice (sculptură). Expoziţii însoţite de show-uri muzicale personale la: ARCUB Gabroveni, Biblioteca Naţională a României (Bucureşti), în memorialele Piteşti şi Gherla, în cetatea din Alba Iulia, la Casa de Cultură din Jimbolia, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa şi în Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud. Cu acelaşi tip de intervenţii artistice a expus în mai multe biserici din Berlin. Pe lângă proiectul muzical Torsan/Bălan, cu care a editat albumele Asaltul insulei (2022) şi MYORITZA (2023), a mai iniţiat şi formula Polul NORD. Are publicat un album de artist.

Aneli Munteanu  - Licenţiată în arte plastice (pictură). Expoziţii personale şi de grup. În ultimii ani a desfăşurat activităţi destinate copiilor: cursuri particulare de educaţie plastică şi ateliere desfăşurate individual (la Memorialul Gherla) sau în cadrul unui proiect amplu, susţinut cu fonduri norvegiene şi dedicat elevilor din localităţi oarecum defavorizate (Alexandria, Slobozia, Roşiori de Vede, Mizil etc.). Aceste întâlniri cu copiii s-au concretizat în calendare ilustrate, expoziţii inedite de grup, cărticele şi benzi desenate. A ilustrat câteva cărţi recente: Şef de şantier (bref, inginer), Mititele (Casa de Pariuri Literare), Ierburi. Proverburi (Editura Martor a Muzeului Naţional al Ţăranului Român) şi Conjuraţia M.O.B.IL. (aflată în lucru la Editura Polirom, colecţia Polirom Junior).

Evenimentul este finanţat de Consiliul Judeţean Harghita, în cadrul programului “Cultura naţională şi limba română”, derulat de Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”.

Persoană de contact: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com, tel. 0720 544 013 
PROGRAM

LUNI  - VINERI:

8.00 - 18.00

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

  ÎNCHIS

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2024 APRILIE > >>
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul