Keres
Sâmbătă, 04 februarie 2023
Română
 

Ziua Limbii Române

2022 AUG
31

Sărbătorim Ziua Limbii Române la Biblioteca Judeţeană Kájoni János”, miercuri, 31 august 2022, începând cu ora 13.00.

Miercuri, 31 august 2022, va fi marcată la Biblioteca Judeţeană Kájoni JánosZiua Limbii Române, sărbătoare instituită prin Legea nr. 53/2013. Cu această ocazie invităm copiii şi adulţii iubitori ai limbii şi literaturii române la un concurs de poezie şi tehnologie.

La concurs se pot înscrie echipe cu câte trei membri. Echipele pot fi constituite dinainte sau se pot forma la bibliotecă, înainte de concurs. Pe lângă cunoaşterea limbii române, cunoaşterea limbilor maghiară şi engleză, precum şi experienţa în utilizarea telefonului inteligent constituie avantaje. Pentru pregătire vă recomandăm să citiţi, să ascultaţi şi să recitaţi trei poezii de Mihai Eminescu şi traducerea lor în limbile maghiară şi engleză, le găsiţi aici.

Somnoroase păsărele (maghiară: Jó éjszakát, engleză: Drowsy birds)

La steaua (maghiară: A csillagig, engleză: To the star)

Luceafărul (maghiară: Az estcsillag, engleză: The Evening Star)

Aplicaţia software pentru concurs a fost realizată de membrii cluburilor de copii programatori MASTERKID de la Biblioteca Judeţeană Kájoni János” şi BRIGHT MINDS de la Biblioteca Comunală Bilbor.

Premiile constau în vouchere valorice pentru rechizite, în valoare de 30 lei/persoană şi sunt oferite de Consiliul Judeţean Harghita.

Mulţumim Consiliului Judeţean Harghita pentru susţinerea financiară a evenimentului şi promitem participanţilor o zi plină de distracţie şi învăţare.Code Kids în judeţul Harghita

2022 AUG
31

În data de 31 august 2022, începând cu ora 10.00, va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” din Miercurea Ciuc întâlnirea cluburilor de copii programatori din bibliotecile judeţului Harghita.

Se prezintă cluburile MASTERKID din Miercurea Ciuc, LOOP din Ciucsângeorgiu, ROBOCOPIII din Mugeni, BRIGHT MINDS din Bilbor şi ROBOTOP din Topliţa.

Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” s-a alăturat din anul 2019 programului Code Kids (Copiii fac coding în bibliotecile publice), care presupune funcţionarea cluburilor de copii programatori în bibliotecile publice din România. La nivel naţional programul este finanţat de Romanian-American Foundation prin intermediul Fundaţiei PROGRESS. În judeţul Harghita, programul este finanţat şi de către Consiliul Judeţean Harghita prin intermediul programului Servicii de bibliotecă pentru comunităţi, derulat de către Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”. 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8.00 - 18.00 

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

  ÎNCHIS

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2023 FEBRUARIE > >>
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul