Keres
2024. április  20., szombat, Tivadar
Magyar
 

SZÁVA CSANÁD: KEVIN ÉS A BŰVÖS MALOM – gyerekkönyv-bemutató

2022 DEC
05

Mikulás-napi ajándékként mesekönyv-bemutatóra várják a gyerekeket a Kájoni János Megyei Könyvtárba, 2022. december 5-én délelőtt 11 órai kezdettel. Kevin és a bűvös malom címmel jelent meg Száva Csanád első mesekönyve a kolozsvári Exit kiadó gondozásában. A nyolc-tizenkét éves korosztálynak szóló mesekönyvet idén, a Marosvásárhelyi Könyvvásáron mutatták be először. A csíkszeredai találkozó szervezői az Exit könyvkiadó és a Kájoni János Megyei Könyvtár, támogatója Hargita Megye Tanácsa. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Gyermekirodalmunk neves szerzői ajánlják a mesekönyvet: 

“Kivel aludjak el ma? Kevinnel, Benivel, Motyival, Motriusszal vagy Rogriusszal? Mi legyen, ha elalszom, és olyat álmodom, ami nem tetszik? Na, és ha tetszik, akkor mi legyen? Bármi lesz is, a lényeg, hogy menjünk valahová, gyalog, vagy villamoson, vagy éppen hajóval, de ha lehet, azzal inkább az égen! Miért? Mert ott menni jó, majdnem annyira, mint az erdő mélyén. Főleg, ha van holdgyertya, hiszen feltaláltuk! Sőt! Kopogógép is van, így megoldódott a világok közti közlekedés gondja. Ha nem hiszed, kérdezd meg Laurát és Nóciuszt. Vagy anyát, vagy apát! A legfontosabb, amit ebből a könyvből megtanulsz: semmi sem az, ami, amíg körül nem jártad, el nem töprengtél rajta, rá nem kérdeztél. És még akkor is kiderülhet valami egészen meglepő dolog. Például rólad!” (László Noémi költő, a Napsugár főszerkesztője)

“Mind ismerjük Erdélyt, Kolozsvárral és kincseivel együtt. De találkoztunk-e már az ismert utcákon angyalokkal? Hát a reggeli villamoson manókkal? Futottunk-e már bele a grófnéba, és ha igen, tudjuk, hogy hagyta abba a csuklást? A Kevin és a bűvös malom olyan mesekönyv, mely feltárja egy másik szemszögből a vidéket, megismerhetjük egy eddig rejtett, varázslatos oldalát a térségnek. Olyan mesekönyv, mely szórakoztató egyaránt gyermek és felnőtt számára, melyben minden ismerős, de új is egyben!” (Lupescu Kata, a Kalózlány szerzője)

     Száva Csanád 1979-ben született Csíkszeredában. A kolozsvári BBTE filozófia szakán egyetemet, majd PhD-t végzett. Versei és prózái megjelentek a Hídban, a KULTer-en, A szem-ben, az Irodalmi Jelenben, valamint más lapokban, portálokon és antológiákban. Angolul is alkot és publikál, fordít románból, angolból. Mesét, gyerekverset, drámát is ír. Rendszeresen közöl tanulmányokat, recenziókat, főként filozófia tárgyú kötetekben és szaklapokban (Többlet, Erdélyi Múzeum stb.). Tagja az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaságnak. Kolozsváron él. (Forrás: http://www.naputonline.hu/szerzo/szava-csanad/)

*A találkozón való részvétel ingyenes, nagyobb csoportok esetén regisztráció szükséges.



 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost