Keres
2024. április  19., péntek, Emma
Magyar
 

KÖNYV–FILM–KLUB a Kájoni János Megyei Könyvtárban Androidok, replikánsok, elektronikus bárányok – március 28. , csütörtök 18 óra

2013 MáRC
28

A Kájoni János Megyei Könyvtárban márciusban induló KÖNYV–FILM–KLUB  találkozóira  Makai Beáta filmesztéta, a klub vezetője főleg fiatalokat, diákokat vár, de életkortól függetlenül minden film-, vagy könyvmoly figyelmébe ajánlja a klub vetítéseit: 

Irodalmi művek alapján készült filmeket vetítünk. A filmeket közösen nézzük meg, majd egy finom tea mellett  az  elolvasott művek és a látottak alapján beszélgetünk. Ajánlatunk ezekre az alkalmakra: sci-fi, film noir, thriller a tanévre, hogy lazíthassunk és szórakozzunk! Háziolvasmányok adaptációi a vakációra, hogy ne maradjon minden könyv az iskolakezdésre. El lehet olvasni a soron következő film alapjául szolgáló könyvet, amelyet a könyvtárban találhattok meg, vagy elektronikusan olvashattok, de lehet, hogy otthon a könyvespolcon is megtaláljátok.

A gyorsabb információcsere érdekében iratkozz fel Facebook csoportunkra: KÖNYV-FILM-KLUB

A havonta jelentkező filmklub találkozóit minden hónap utolsó csütörtök délutánján tartjuk a könyvtár előadótermében, minden alkalommal újabb téma, újabb könyv és film kerül sorra.

Az első találkozó témája:   Androidok, replikánsok, elektronikus bárányok. Izgagalmas sci-fi egy  olyan világról, ahol már nem élnek állatok, ahol már a Marson is élnek emberek és ahol emberformájú gépek dolgoznak az emberek helyett. Az emberszabású gépek azonban érzelmekkel, képzelettel és akarattal is rendelkeznek és nem biztos, hogy azt akarják csinálni amit alkotóik elvárnak tőlük. Könyv: Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?  Film: Szárnyas fejvadász (Blade Runner, 1982) Rendezte: Ridley Scott.Szereplők: Harrison Ford, Rutger Hauer, Seen Young, Edward James Olmos. A filmvetítés időpontja: március 28., csütörtök 18 óra, helyszíne a megyei könyvtár előadóterme (Stadion utca 1/b. Szám).

 


 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost