Keres
Duminică, 26 ianuarie 2020
Română
 

CODE KIDS în judeţul Harghita

2019 AUG
14

În zilele 7 şi 13 august 2019 au avut loc la Cozmeni, respectiv Borsec reuniunile de vară ale cluburilor de programare pentru copii Code Kids din judeţul Harghita.

În zilele 7 şi 13 august 2019 au avut loc la Cozmeni, respectiv Borsec reuniunile de vară ale cluburilor de programare pentru copii Code Kids din judeţul Harghita.

Activităţile de vacanţă au constat în învăţare prin jocuri, concursuri distractive, vizită la staţia de îmbuteliere şi la muzeul apei minerale. Participanţii au înţeles similitudinile dintre construirea avionului de hârtie şi îmbutelierea complet automatizată a apei minerale. Ambele se bazează pe „paşi” în ordine bine precizată, realizaţi cu îndeplinirea strictă a unor condiţii, într-un cuvânt, pe algoritmi. Algoritmii au fost una din temele esenţiale ale exerciţiilor de coding realizate până acum în cadrul cluburilor. Fiind vacanţă, premiile acordate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Harghita servesc activităţilor recreative. Pentru realizarea sarcinilor în ultimele patru luni şi pentru rezultatele concursurilor de vară, copiii au fost premiaţi cu accesorii sportive.

Biblioteca Judeţeană şi bibliotecile din patru localităţi ale judeţului - Cozmeni, Sânmartin, Sândominic, Borsec - s-au alăturat proiectului de nivel naţional Code Kids (Copiii fac coding în bibliotecile publice), cu scopul înfiinţării şi funcţionării cluburilor de programare pentru copii în bibliotecile publice. Proiectul CODE KIDS se derulează în anii 2019-2020 şi se încheie prin organizarea unui târg de ştiinţă la Biblioteca Judeţeană, unde membrii cluburilor şi alţi copii din comunitate îşi vor prezenta lucrările proprii.

Proiectul este finanţat la nivel naţional de Romanian-American Foundation prin intermediul Fundaţiei Progress. La nivel de judeţ, se implică financiar şi Consiliului Judeţean Harghita, în cadrul programului Servicii de bibliotecă pentru comunităţi, derulat de Biblioteca Judeţeană "Kájoni János".


 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2020 IANUARIE > >>
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul