Keres
Miercuri, 23 mai 2018
Română
 

"Olguţa şi un bunic de milioane" în judeţul Harghita

2017 MAI
29

În cadrul ediţiei din acest an a Zilelor judeţului Harghita, peste o sută cincizeci de tineri cititori din Miercurea-Ciuc şi din judeţ s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” şi la Biblioteca Comunală Sărmaş cu scriitorul Alex Moldovan, autorul romanului pentru copii „Olguţa şi un bunic de milioane” şi cu ilustratorul Vass József, pentru a citi, a dezbate şi a desena împreună

Sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene a fost asaltată de elevi de la şcolile „Nagy Imre” şi „Liviu Rebreanu”, Liceul de Artă „Nagy István” şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”.

Sala de club a Casei de cultură din Sărmaş a găzduit, pe lângă elevii „Şcolii Sfântu Andrei” din localitate, oaspeţi din Bilbor (Şcoala „O. C. Tăslăuanu”) şi din Gălăuţaş (Şcoala „Dumitru Gafton”).

 Romanul „Olguţa şi un bunic de milioane” a devenit cunoscut în judeţul nostru prin concursul de lectură „Bătălia cărţilor”, aflat în desfăşurare. Pentru a nu dezvălui acţiunea, am ales să discutăm diverse teme din cele care apar în roman, şi anume: bogăţie şi lux, comportament, viaţă sănătoasă, frică, partea bună şi partea rea a fiecărui lucru.

 Copiiilor isteţi, dar mai ales, norocoşi, li s-au acordat premii pentru lectură expresivă, argumentare pertinentă şi caracterizare inspirată. În fiecare dintre cele două locaţii, numărul premiilor acordate a fost egal cu numărul capetelor unui balaur obişnuit, deci norocul a avut rol esenţial în distribuirea celor câte şapte premii. Un tânăr participant a rezumat partea bună în a NU câştiga un exemplar al romanului, premiul mult dorit de el : „Voi scrie propria mea carte!”

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:  

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2018 MAI > >>
L M M J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul