Keres
Sâmbătă, 14 decembrie 2019
Română
 
ŞTIRI, ANUNŢURI

DEC
05

CODE KIDS în judeţul Harghita

Încheierea primului an al proiectului Code Kids la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" a avut loc în cadru festiv, marcat de emoţia aşteptării lui Moş Niculae, în ziua de 5 decembrie 2019

Mai departe ►

DEC
02

Reuniunea metodică pentru bibliotecari

Luni, 2 decembrie 2019, a avut loc la Miercurea-Ciuc ultima reuniune metodică din acest an a bibliotecarilor din judeţ. Pe lângă dezbaterile profesionale, reuniunea a găzduit şi evenimentul dedicat predării donaţiilor de carte în cadrul Programului "Anul cărţii", precum şi lansarea proiectului educaţional pentru stil sănătos de viaţă "Donează bibliotecii ... kilograme", parte a programului "Servicii de bibliotecă pentru comunităţi"

Mai departe ►

OCT
24

Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”

Cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”, a avut loc la Miercurea-Ciuc, cu sprijunul Consiliului Judeţean Harghita, la Casa de Studii „Jakab Antal”, în perioada 21-22 octombrie 2019, organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc.

Mai departe ►

OCT
06

PERIPLU VIRTUAL ÎN LOCALITĂŢILE JUDEŢULUI

Proiectul intitulat „Periplu virtual în localităţile judeţului" a fost iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" în anul 2019, obiectivul programului fiind implicarea comunităţilor locale în activităţi de studii şi cercetări locale, prin crearea unei platforme de colaborare, sistematizare şi publicare a datelor. Acest program este coordonat de biblioteca judeţeană, prin implicarea bibliotecilor şi comunitătilor locale. În primul an al programului, pe lângă Biblioteca Judeţeană „Kájoni János", au fost implicate nouă localităţi ale judeţului Harghita: Sânmartin, Sânsimion, Păuleni-Ciuc, Remetea, Lăzarea, Lunca de Jos, Lueta, Şimoneşti, Vlăhiţa, prin colaborarea bibliotecilor locale.
Rezultatele programului din primul an al implementării vor fi aduse în atenţia publicului local prin evenimente organizate în localităţile participante în cadrul Zilelor Ţinutului Secuiesc. Evenimentele locale vor fi organizate prin implicarea bibliotecilor locale participante în program şi biblioteca judeţeană. Detalii: 

Mai departe ►

SEP
26

Noua publicaţie a bibliotecii aduce un omagiu eponimului

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" aduce un omagiu personalităţii lui Joannes Kájoni (1629/30), eponimul bibliotecii, cu o nouă publicaţie. Cu ocazia împlinirii a 390 de ani de la naşterea eruditului călugăr franciscan – la iniţiativa Centrului Cultural Judeţean Harghita – în 2019-2020 sărbătorim anul comemorativ Joannes Kájoni 390. Setul de semne de carte în limba maghiară şi română a fost publicat în urma colaborării Bibliotecii Judeţene „Kájoni János"cu Centrul Cultural Judeţean Harghita. Semnele de carte evocă personalitatea şi opera desobit de valoroasă a eruditului umanist.

Mai departe ►

SEP
14

Loc pentru citit la cabana Piatra Singuratică

Datorită iniţiativei echipei EduCab România, căreia instituţia noastră s-a alăturat cu mare bucurie, cabana de la Piatra Singuratică găzduieşte începând cu data de 14 septembrie 2019, al cincilea loc de citit din munţii din România.

Mai departe ►

SEP
02

Am sărbătorit Ziua Limbii Române prin jocuri şi concursuri de limbă şi literatură

În data de 28 august în comuna Subcetate şi în data de 30 august la Miercurea-Ciuc au avut loc două evenimente planificate identic, dar adaptate cerinţelor publicului participant.

Mai departe ►

AUG
14

CODE KIDS în judeţul Harghita

În zilele 7 şi 13 august 2019 au avut loc la Cozmeni, respectiv Borsec reuniunile de vară ale cluburilor de programare pentru copii Code Kids din judeţul Harghita.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2019 DECEMBRIE > >>
L M M J V S D
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul