Keres
Luni, 30 martie 2020
Română
 
ŞTIRI, ANUNŢURI

MAR
17

BIBLIOTECI VIRTUALE, BAZE DE DATE ACCESIBILE ONLINE

Bibliotecile sunt închise acum pentru a proteja cititorii pe timpul epidemiei. Începând din 12 martie 2020 Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" este închisă pentru public, dar serviciile online ale bibliotecii sunt accesibile în continuare. Colegii noştri lucrează în continuare, oferind informaţii şi ajutor de acasă, pentru cei care doresc să citească, să regăsească cărţi, reviste, sau alte documente pentru studii.
Bibliotecile virtuale, bazele de date accesibile online primesc un rol deosebit acum în accesul gratuit de la distanţă la informaţii, cărţi, reviste sau alte documente.

Linkuri la BIBLIOTECI VIRTUALE ŞI BAZE DE DATE ONLINE

Mai departe ►

MAR
12

BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „KÁJONI JÁNOS” Anunţ public prevenţie CORONAVIRUS

Având în vedere
1. declaraţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO) din 11 martie 2020, conform căreia omenirea se confruntă cu pandemie
2. măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă
3. măsurile dispuse de Prefectura Judeţului Harghita

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János"
suspendă toate activităţile cu public în perioada 12-31 martie 2020.

Biblioteca este închisă pentru public în perioada precizată, perioadă care se poate prelungi în funcţie de evoluţia epidemiei.
Biblioteca nu împrumută publicaţii şi nu primeşte publicaţii restituite.
În perioada suspendării serviciilor pentru public nu se percep taxe de întârziere.
Serviciile online sunt accesibile în continuare.
Contact telefonic 0266 371 988 în zilele lucrătoare între orele 8-15, e-mail: secretariat.bibliohr@gmail.com

Anunţul oficial în format PDF

Mai departe ►

MAR
10

ÎN ATENŢIA CITITORILOR

Informăm publicul cititor despre suspendarea întâlnirilor cu publicul şi lansărilor de carte programate în luna martie 2020 în bibliotecă. Vor fi suspendate şi activităţile planificate cu grupuri de elevi, în  urma suspendării procesului de învăţământ în unităţile şcolare din învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcţie de situaţie. 

Serviciile de bibliotecă funcţionează cu program normal.  

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Mai departe ►

MAR
03

Strategia serviciilor comunitare - curs pentru bibliotecari

Bibliotecarii interesati de serviciile de educaţie STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) în biblioteci au participat la cursul Strategia serviciilor comunitare.

Mai departe ►

FEB
25

Extindem echipa de copii-programatori, aşteptăm noi membrii cu vârsta între 10-12 ani

Copiii interesaţi de calculatoare, însoţiţi sau nu de părinţi, pot fi oaspeţii clubului de programare în cursul lunii martie, în zilele de joi, între orele 14-16. Până la 31 martie aveţi timp să decideţi dacă doriţi să vă alăturaţi echipei noastre, care în curând sărbătoreşte un an de activitate.

Mai departe ►

FEB
10

Micro:bitul şi-a deschis inima

În data de 6 februarie 2020 au început la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” activităţile celui de-al doilea an al proiectului Code Kids.

Mai departe ►

FEB
08

Al XII-lea Maraton Internaţional de Lectură: Attila József – 2020

Organizatorul principal al Maratonului internaţional de lectură este Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Consiliului Judeţului Harghita. Această lectură transfrontalieră de anul trecut a avut peste 33.000 de participanţi din 12 ţări, 292 de locaţii!
După lucrările lui Elek Benedek, Balázs Orbán, Mórkai Mór, János Arany, Géza Gárdonyi, Zsigmond Móricz, Sándor Kányádi, Áron Tamási, Magda Szabó, Miklós Petőfi Sándor Radnóti, pe data de 18 februarie anul acesta vor fi citite lucrările lui Attila József (1905-1937), deoarece anul acesta se împlinesc 115 de la naşterea sa. Cu această ocazie în orice moment al zilei, putem citi poeziile sau proza lui Attila József după preferinţă. Scopul nostru este de a atrage atenţia asupra importanţei cititului, iar cititul concomitent dă amploare evenimentului. Detalii:

Mai departe ►

FEB
07

Ziua Cititului Împreună

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2010, fiind creată de LitWorld, o reţea internaţională de organizaţii dedicate promovării lecturii şi alfabetizării ca drept fundamental al omului peste tot în lume. În România, evenimentul a început să fie marcat din 2015. 

La Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” 40 de prichindei de grădiniţă şi şcolari din ciclul primar de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” au citit, împreună cu bibliotecarii, cărţi pe diferite teme, dar şi teatru Kamishibai, scris pe hârtie. Cei mari le-au vorbit copiilor despre Ziua Cititului Împreună, despre cât este ea de importantă şi îndeletnicirea de a citi în sine, îndemnându-i să răsfoiască în fiecare seară câte o carte, de poveşti, fireşte, la vârsta lor. Între timp, copiii împărţiţi pe grupe au realizat afişe, prin care au promovat această zi. 

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2020 MARTIE > >>
L M M J V S D
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul