Keres
Marţi, 15 octombrie 2019
Română
 

Calendar de evenimente

OCT
21

Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”

Cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”, va avea loc la Miercurea-Ciuc, la Casa de Studii „Jakab Antal”, în perioada 21-22 octombrie 2019, organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc.

Mai departe ►

OCT
21

Dr. Bucur Nicolae: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni - prelegere urmată de concurs cu premii

În cadrul Anului memorial Joannes Kájoni 390, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine luni, 21 octombrie, începând cu ora 17.00, la Casa de Studii „Jakab Antal” din Miercurea-Ciuc prelegerea cu tema: Folclorul - Obiect de studiu şi sursă de inspiraţie în opera umanistului Pater Ioan Căianu/ Joannes Kajoni Valachus (1629/1630 - 1687). Prelegerea va fi urmată de un concurs despre viaţa şi opera muzicală a eruditului înaintaş, organizat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”. Evenimentul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Mai departe ►

AUG
30

Ziua Limbii Române - Miercurea-Ciuc

În data de 30 august 2019, începând cu ora 17.00, vom sărbători la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" Ziua Limbii Române prin jocuri şi concursuri de limbă şi literatură. Succesul la concursuri presupune o minimă iniţiere în gramatică, un strop de noroc, multă perpicacitate şi foarte multă spontaneitate. Se vor acorda ca premii cărţi de literatură română contemporană, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita.

Vă aşteptăm cu drag!

Mai departe ►

AUG
28

Ziua Limbii Române - Subcetate

În data de 28 august 2019 vom sărbători Ziua Limbii Române prin jocuri şi concursuri de limbă şi literatură, în localitatea Subcetate, în colaborare cu Biblioteca Comunală şi cu Grupul Şcolar „Miron Cristea” din localitate. Succesul la concursuri presupune o minimă iniţiere în gramatică, un strop de noroc, multă perpicacitate şi foarte multă spontaneitate. Se vor acorda ca premii cărţi de literatură română contemporană, cu susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Harghita. Urmăriţi site-ul pentru precizarea orei de începere a evenimentului.

Vă aşteptăm cu drag!

Mai departe ►

AUG
13

CODE KIDS în judeţul Harghita

În data de 13 august 2019 va avea loc la Borsec întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc, Sândominic şi Borsec.

Mai departe ►

AUG
07

CODE KIDS în judeţul Harghita

În data de 7 august 2019 va avea loc la Cozmeni întâlnirea cluburilor Code Kids din Miercurea-Ciuc şi Ciucul de Jos.

Mai departe ►

APR
25

CAIUS DOBRESCU: SERIA VLAD LUPU – mister, suspans şi umor. Lansare de carte în prezenţa autorului

Scriitorul, criticul literar şi profesorul universitar Caius Dobrescu va fi invitatul Bibliotecii Judeţene „Kájoni János" în data de 25 aprilie 2019. Publicul cititor din Miercurea Ciuc este invitat la ora 17 în sala de evenimente a bibliotecii într-o călătorie plină de umor şi mister, alături de autorul seriei de romane Vlad Lupu sau Parazitul Prietenos. Lansarea de carte şi întâlnirea cu publicul este organizată în şirul evenimentelor Zilelor Bibliotecii 2019, în colaborare cu Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe Economice, Socio-Umane şi Inginereşti. Lângă autor vor fi invitaţi ca moderatori Susana Monica Tapodi şi Ingrid Tomonicska.
Romanele lui Caius Dobrescu apărute la editura Crime Scene Press aparţin genului crime-fiction, seria Vlad Lupu cuprinde – până în momentul actual – trei volume: Moarte în ţinutul secuilor (2017), Praf în ochi (2017) şi Recviem pentru nimeni (2019) apărut recent. Detalii:

Mai departe ►

APR
24

ZILELE BIBLIOTECII 2019

Mai departe ►

MAR
22

CODE KIDS la Miercurea-Ciuc

Proiectul CODE KIDS (Copiii fac coding în bibliotecile publice) demarează în judeţul Harghita printr-o tabără de programare la Miercurea-Ciuc, în perioada 22-24 martie 2019.

Mai departe ►

MAR
18

Reuniune metodică la Biblioteca Municipală Odorheiu-Secuiesc

Luni, 18 martie 2019, între orele 10-14, colegii bibliotecari din judeţ sunt aşteptaţi la reuniune metodică la Biblioteca Municipală Odorheiu-Secuiesc. Vă rugăm să confirmaţi participarea până la data de 13 martie a.c. la persoana de contact precizată prin invitaţie.

Mulţumim Bibliotecii Municipale Odorheiu-Secuiesc pentru găzduirea evenimentului.

Mai departe ►

IAN
21

Ziua Culturii Naţionale

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” sărbătoreşte Ziua Culturii Naţionale în data de 21 ianuarie 2019, în localităţile Subcetate şi Miercurea-Ciuc.

Mai departe ►

IAN
15

Ziua Culturii Naţionale

Evenimentele dedicate Zilei Culturii Naţionale, planificate pentru data de 15 ianuarie se decaleză pentru data de 21 ianuarie.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2019 OCTOMBRIE > >>
L M M J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul