Keres
Vineri, 24 septembrie 2021
Română
 

Calendar de evenimente

AUG
31

Ziua Limbii Române la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”

Marţi, 31 august 2021, începând cu ora 12.00, sărbătorim la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" Ziua Limbii Române.
Invităm cu drag copiii şi adulţii cu spirit ludic la jocurile şi concursurile de limba română, organizate în cadrul evenimentului "CUVINTE POTRIVITE",
Învăţaţi, (re)memoraţi, câştigaţi la BIBLIOTECĂ!
Parteneri: Biblioteca Municipală "George Sbârcea", Topliţa, Biblioteca Comunală Bilbor, Şcoala Gimnazială "O. C. Tăslăuanu", Bilbor

Evenimentul este susţinut financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Mai departe ►

AUG
14

Code Kids: La piaţă, cu biblioteca

Bibliotecile implicate în programul Code Kids se prezintă cu stand comun la târgul organizat cu ocazia zilelor comunei Ciucsângeorgiu.

Echipele LOOP (Biblioteca Comunală Ciucsângeorgiu), MASTERKID (Biblioteca Judeţeană “Kájoni János”) şi ROBOCOP (Biblioteca comunală Mugeni) vă invită la Egg drop challenge, sâmbătă, 14 august, ora 14.00, la standul Code Kids, stadionul comunei Ciucsângeorgiu.

FIZICĂ DISTRACTIVĂ, BRICOLAJ, CONCURS CU PREMII la standul Code Kids

Mulţumim Primăriei Ciucsângeorgiu, Consiliului Judeţean Harghita şi Fundaţiei Communitas pentru susţinerea financiară a evenimentului!

Mai departe ►

APR
23

Scriitorul Adrian Lesenciuc se întâlneşte cu cititorii din Miercurea-Ciuc

Vineri, 23 aprilie, începând cu ora 16, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a Zilei Bibliotecarilor din România, scriitorul Adrian Lesenciuc se întâlneşte cu cititorii din Miercurea-Ciuc la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János"

Mai departe ►

MAR
19

Premierea scriitorilor

Decernarea premiilor filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România

Mai departe ►

MAR
02

Inaugurarea programului Code Kids 2021

În data de 2 martie 2021, începând cu ora 15, va avea loc la Biblioteca Comunală Ciucsângeorgiu evenimentul de deschidere a programului Code Kids 2021.

Mai departe ►

MAR
01

"Am copt-o împreună?" - Evaluarea şi premierea concursului intercultural şi interdisciplinar

Ziua Mărţişorului aduce discuţii interesante şi premierea celor mai reuşite lucrări primite de la concurenţi, în cadrul unui eveniment online care începe la ora 14. Asteptăm cu drag pe cei 61 de finalişti şi alte persoane interesate. Link de participare se poate obţine la adresa bedomelinda@gmail.com  Din motive tehnice, numărul locurilor este limitat la 100.

Mai departe ►

FEB
10

"Ziua Internaţională a Cititului Împreună"

"Ziua Internaţională a Cititului Împreună" sau „Ziua internaţională a cititului cu voce tare" este un eveniment global iniţiat de Asociaţia LitWorld şi marcat în peste 100 de ţări. În fiecare an, cu ocazia "Zilei Internaţionale a Cititului Împreună", oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare şi îşi împărtăşesc poveştile.

În România, evenimentul a început să fie marcat din 2015. Biblioteca  Judeţeană "Kájoni János" se alătură acestui eveniment dedicat promovării lecturii, miercuri, în data de 10 februarie 2021. 

Mai departe ►

IAN
15

Ziua Culturii Naţionale

Începând cu anul 2010, în fiecare an sărbătorim Ziua Culturii Naţionale în data de 15 ianuarie - data naşterii lui Mihai Eminescu (1850-1889).

Mai departe ►

DEC
03

Code Kids Fest România 2020

În data de 3 decembrie, ora 14 începe online Târgul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie pentru copii. Judeţul Harghita va fi reprezentat de echipa Robocoderii a Bibliotecii Comunale din Sândominic.

Mai departe ►

NOV
11

Code Kids Fest Harghita 2020

Miercuri, 11 noiembrie 2020, între orele 14.00 - 15.30, membrii cluburilor de copii programatori de la bibliotecile publice din judeţul Harghita prezintă publicului cele mai reuşite proiecte tehnice realizate în cadrul programului Code Kids – Copii fac coding în bibliotecile publice, între anii 2019-2020.

Mai departe ►

OCT
15

Valori culturale comune – program cultural interbibliotecar

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János”, prin colaborare cu Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” din Bistriţa iniţiază un programul cultural comun, cu scopul cunoaşterii reciproce a valorilor culturale specifice. Programul vizează promovarea valorilor culturale ale Ţinutului Secuiesc în afara judeţului Harghita, cunoaşterea reciprocă a valorilor culturale regionale, precum şi donarea publicaţiilor în limba maghiară pentru comunităţi maghiare din judeţul Bistriţa Năsăud. Detalii: 

Mai departe ►

OCT
14

Porturi populare pe imaginile lui Haáz Ferenc Rezső – expoziţie

Eveniment organizat în colaborarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita din Odorheiu Secuiesc cu Biblioteca Judeţenă „Kájoni János" din Miercurea Ciuc. Expoziţia realizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita are scopul de a prezenta porturile populare tradiţionale ale diferitelor regiuni din secuime reprezentate pe imaginile realizate de etnograful şi profesorul de desen Haáz Ferenc Rezső. Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" din Miercurea Ciuc va găzdui expoziţia în şirul evenimentelor Zilelor Ţinutului Secuiesc. Expoziţia va fi deschisă de P. Buzogány Árpád, în cadrul evenimentului Kisné Portik Irén va vorbi despre porturile populare din Secuime, în prelegerea sa însoţită de imagini.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8.00 - 12.30  

13.00 - 18.00 

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

  ÎNCHIS

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2021 SEPTEMBRIE > >>
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul