Keres
Joi, 09 aprilie 2020
Română
 

Calendar de evenimente

IUN
15

FLASHMOB PENTRU LECTURĂ

Oricând, oriunde, ...lectură! Merită!

Conştientizarea publicului despre importanţa lecturii este scopul flashmobului iniţiat de Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" în Piaţa Libertăţii, în ziua de 15 iunie, la ora 12.00.
"Oricând şi oriunde merită să alocăm timp pentru lectură!" – afirmă organizatorii evenimentului, care vor citi în spaţiul public desemnat timp de 20 de minute, începând cu momentul când clopotele anunţă miezul zilei. Pentru vizibilitate, aceştia vor purta tricouri verzi, cu inscripţia "BIBLIOTECA: CLICK!"

Mai departe ►

MAI
20

Rapid, sănătos şi gustos: gastronomie pentru tinerele familii – program pentru familii şi comunitate

Consiliului Judeţean Harghita organizează în perioada 14-22 mai 2015, în colaborare cu instituţiile si autorităţile locale şi organizaţiile civile, cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Judeţului Harghita.
Familia, sărbătorită pe plan internaţional în ziua de 15 mai (Ziua Internaţională a Familiei) şi mediul înconjurător vor constitui genericul manifestărilor din acest an
Petrecem din ce în ce mai mult timp la locul de muncă în defavoarea timpului alocat modului de viaţă sănătos, a preparării hranei sănătoase şi a meselor servite acasă cu familia. Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" invită pe toţi cei care se confruntă cu această problemă, dar mai ales familiile tinere, în data de 20 mai 2015, ora 18.00, la prima reuniune a gastroclubului Rapid, sănătos şi gustos. Aşteptăm cu drag familiile pentru discuţii şi demonstraţii de gătit rapid, gustos şi sănătos!

Mai departe ►

MAI
18

CARTEA ANULUI ÎN JUDEŢUL HARGHITA

Program judeţean bilingv de promovare a lecturii, în cadrul Anului lecturii

Programele culturale ale Bibliotecii Judeţene "Kájoni János" în anul 2015 se reunesc sub genericul Anul lecturii în judeţul Harghita, urmărind scopul dezvoltării competenţelor de lectură ale cititorilor de toate vârstele.
În cadrul ediţiei a XI-a a Zilelor judeţului Harghita, Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" organizează cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, luni, 18 mai 2015, evenimentul de lansare a programului CARTEA ANULUI ÎN JUDEŢUL HARGHITA, pentru desemnarea cărţii beletristice favorite a cititorilor din judeţ.
Pentru evenimentul de lansare, membrii clubului de lectură şi bibliotecarii de la Biblioteca Judeţeană pregătesc prezentări de carte şi recomandări de lectură.
Începând cu 18 mai şi până în 15 noiembrie 2015, cititorii din judeţ sunt invitaţi să voteze cartea preferată.

Regulamentul jocului este foarte simplu. Detalii:

Mai departe ►

MAI
14

Vernisajul expoziţiei de pictură a artistului plastic Csata Jenő

Publicul este aşteptat cu drag la vernisajul expoziţiei de artă plastică, din creaţia artistului plastic din Miercurea Ciuc, Csata Jenő.
Evenimentul va avea loc joi, 14 mai 2015, ora 18.00, în sala de evenimente a bibliotecii.

Mai departe ►

APR
22

Expoziţia artiştilor plastici amatori din Sfântu-Gheorghe II.

Mai departe ►

MAR
10

BĂTĂLIA CĂRŢILOR : concurs de lectură, martie -octombrie 2015

Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" din Miercurea-Ciuc se alătură şi în 2015 CONCURSULUI NAŢIONAL DE LECTURĂ "BĂTĂLIA CĂRŢILOR", lansat de Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" din Cluj-Napoca.  Anul acesta se alătură concursului şi Biblioteca Municipală "George Sbârcea" din Topliţa. 

Mai departe ►

FEB
17

Maratonul lecturii 2015: KÁNYÁDI SÁNDOR

Maratonul lecturii este organizat în fiecare an, începând de anul 2009. Organizatorul evenimentului este, începând din anul 2014, Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita. În acest an în centrul acestui eveniment stă opera poetului Kányádi Sándor, unul dintre figurile cele mai marcante ale poeziei maghiare contemporane. Maratonul de lectură va avea loc în data de 17 februarie 2015, locul central de desfăşurare este sala de evenimente a Bibliotecii Judeţene "Kájoni János". Anul acesta este o noutate faptul că participanţii evenimentului pot citi nu numai în limba maghiară, operele lui Kányádi pot fi citite şi în traducere în alte limbi.

Mai departe ►

FEB
05

Lansare de carte – întâlnire cu autorul Puskás Attila

Mai departe ►

DEC
04

DECEMBRIE COLORAT – activităţi artizanale, în aşteptarea crăciunului

În zilele de marţi şi joi în perioada 4–16 decembrie 2014, începând cu ora 12,00, elevii claselor a III-a şi a IV-a sunt aşteptaţi cu drag la bibliotecă pentru a participa la activităţi artizanale: vom realiza împreună, prin diverse tehnici, felicitări şi ornamente de Crăciun. Participarea este gratuită. Pentru grupele şi clasele de elevi este necesară programare (tel. 0753-073489).

Mai departe ►

DEC
03

VRAJA PERLELOR – vernisajul expoziţiei de bijuterii din creaţiile membrelor clubului " Gyöngyitisz"

Mai departe ►

NOV
28

Deschidere festivă a ceainăriei ScouTea

Aşteptăm cu drag oaspeţii la deschiderea festivă a ceainăriei ScoTea,  în data de 28 noiembroie 2014, la parterul bibliotecii.  

Mai departe ►

NOV
06

Întâlnire cu scriitorii Filip şi Matei Florian - lansarea ediţiei în limba maghiară a romanului „Băiuţeii”

Azi, 6 noiembrie 2014, de la ora 17, în sala de evenimente a Bibliotecii Judeţene va avea loc o întâlnire cu publicul, a cărei invitaţi sunt scriitorii Filip Florian şi Matei Florian, autorii romanului de mare răsunet „Băiuţeii”, respectiv poetul Lövétei Lázár László, traducătorul ediţiei maghiare a romanului, apărută în 2014 la Editura Bookart din Miercurea-Ciuc, cu titlul „Kölyök utca”. Cu ocazia întâlnirii va fi prezentată această ediţie în maghiară a cărţii. Gazda evenimentului va fi directorul Editurii Bookart, Hajdú Áron.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2020 APRILIE > >>
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul