Keres
Joi, 09 aprilie 2020
Română
 

Calendar de evenimente

FEB
17

Marea mai aproape de harghiteni

...este visul multora dintre noi, de mare actualitate în luna februarie, când ursul, stăpânul munţilor, deja ţese planuri estivale, sau cel puţin evaluează timpul rămas până la primăvară. Ca avanpremieră a minunatelor vacanţe la mare (pe care le dorim cititorilor noştri), invităm pe toţi iubitorii mării în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, miercuri, 17 februarie, ora 17.00, când lupi de mare cu vocaţie pentru artă, tehnică şi istorie militară, ne vor aduce, cu siguranţă, marea mai aproape.

Mai departe ►

FEB
05

István Ferenczes: Arghezi-Ergezi - lansarea volumului bilingv

Lansarea cărţii bilingve, intitulate Arghezi/Ergezi a poetului Ferenczes István va avea loc în data de 5 februarie, 2016, începând la ora 17.00, în sala de evenimente a bibliotecii.
Studiul lui Ferenczes István a apărut în limba română prima dată în 2015, în revista culturală Vatra, editată de Uniunea Scriitorilor, Consiliul Judeţean Mureş cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor, care apare la Târgu Mureş.

Mai departe ►

IAN
15

Ziua Culturii Naţionale

15 ianuarie, ziua în care s-a născut Mihai Eminescu, este Ziua Culturii Naţionale.

Mai departe ►

DEC
14

LECTURA ANULUI ÎN JUDEŢUL HARGHITA – evenimentul de încheiere a programului

Luni, 14 decembrie, începînd de la ora 16.30 va avea loc evenimtul de încheiere a programului Lectura anului în judeţul Harghita, iniţiat în luna mai de Biblioteca Judeţeană.
Evenimentul va fi găzduit de Cercul de lectură a bibliotecii, în cadrul reuniunii din luna decembrie a cercului.
În program va avea loc prezentarea rezultatului votului Cartea preferată şi tragerea la sorţi a premiilor penru participanţii la vot. Câştigătorii vor fi premiaţi cu cărţi prin tragere la sorţi. În cadrul programului vor avea loc discuţii despre preferinţele de lectură ale cititorilor din judeţ.

Detalii despre program: 

Mai departe ►

NOV
04

Expoziţie de pictură Keresztes Evelin - vernisaj

Vernisajul expoziţiei de pictură a artistei Keresztes Evelin din Miercurea Ciuc va avea loc în data de 04 noiembrie, la ora 17, în sala de evenimente a bibliotecii.

Mai departe ►

NOV
03

BĂTĂLIA CĂRŢILOR ediţia 2015 – finala concursului

Marţi, 03 noiembreie 2015, începând cu ora 13. la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" se decide soarta BĂTĂLIEI CĂRŢILOR, ediţia 2015, de la Miercurea-Ciuc.

Mai departe ►

OCT
27

Bătălia cărţilor la Topliţa

In  data de 27 octombrie a avut loc la Biblioteca Municipală "George Sbârcea" din Topliţa etapa locală concursului naţional de lectură "Bătălia cărţilor".

Mai departe ►

OCT
16

ŢINUTUL NEVĂZUT – expoziţie interactivă pentru prezentarea valorilor arhitecturale ale Ţinutului Secuiesc

Organizatori: Asociaţia "Erdélyi Utakon Egyesület", Biblioteca Judeţeană "Kájoni János", Consiliul Judeţean Harghita

În cadrul ediţiei actuale a Zilelor Ţinutului Secuiesc, vineri, 16 octombrie, începând cu ora 17.00 va avea loc la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” vernisajul expoziţiei “Ţinutul nevăzut”. Data vernisajului coincide cu Ziua Bastonului Alb – Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de vedere, iar specificul expoziţiei oferă vizitatorilor cu sau fără deficienţe de vedere posibilitatea de a descoperi exponatele altfel decât prin văz. Elementele centrale ale expoziţiei sunt machete ale unor clădiri reprezentative ale căror forme şi caracteristici stilistice pot fi explorate tactil.

Mai departe ►

OCT
14

HERMANN GUSZTÁV: ISTORIA CULTURALĂ A ORAŞULUI ODORHEIU-SECUIESC – prezentare de carte

În cadrul ediţiei a VI-a a Zilelor Ţinutului Secuiesc, miercuri, 14 octombrie 2015, începând cu ora 17.00 va fi prezentată publicului cartea autorului Hermann Gusztáv despre Istoria culturală a oraşului Odorheiu-Secuiesc editată pentru prima oară în anul 1993. Ediţia actuală, cu completări şi adnotări de istoricul Hermann Gusztáv Mihály, fiul autorului, apărută la editura Pro Print, invită la incursiune în istoria culturală a oraşului prezentând file din istoria instituţiilor de cultură şi învăţământ şi viaţa unor personalităţi locale, prezentări însoţite de ilustraţii reprezentative.
Invitaţi: Hermann Gusztáv Mihály, istoric, profesor universitar, Lövétei Lázár László, poet, redactor şef al revistei "Székelyföld", Burus Endre, directorul editurii Pro Print.

Mai departe ►

OCT
13

ÎNTÂLNIRE CU SZÉKELY SZABÓ ZOLTÁN

Marţi, 13 octombrie 2015, ora 17.00, în cadrul ediţiei a VI-a a Zilelor Ţinutului Secuiesc, publicul iubitor de literatură, teatru şi umor este invitat la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" din Miercurea-Ciuc, la întâlnirea cu actorul, scriitorul şi umoristul Székely Szabó Zoltán.

Mai departe ►

OCT
12

LEGENDE ŞI SNOAVE DIN SECUIME – lansare de carte cu participarea autorului Ambrus Lajos

Cartea Legende şi snoave din Secuime apărută la editura Kriterion în anul 2014, în îngrijirea editorului Jakabffy Tamás, cuprinde o selecţie din trei lucrări ale autorului Ambrus Lajos din Corund, publicate anterior, proză scurtă reprezentativă pentru expresia literară a conştiinţei de apartenenţă locală şi comunitară a locuitorilor din diverse zone ale Ţinutului Secuiesc. 

Publicul interesat este aşteptat luni la întâlnire cu autorul Ambrus Lajos, în cadrul ediţiei a VI-a a Zilelor Ţinutului Secuiesc, 12 octombrie, ora 17.00 la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" din Miercurea-Ciuc.

Mai departe ►

IUL
17

Demarează programul de îmbunătăţire a serviciilor de bibliotecă în localităţile mici din judeţul Harghita

Publicaţii noi, cu conţinut variat şi activităţi de bibliotecă răspunzând intereselor diverselor categorii de public vor fi  disponibile la bibliotecile publice ale comunelor participante la program.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2020 APRILIE > >>
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul