Keres
Duminică, 20 ianuarie 2019
Română
 

Calendar de evenimente

OCT
24

Expoziţie de pictură: ANDRÁS TÜNDE

Mai departe ►

OCT
20

CUNOAŞTEREA VALORILOR LOCALE – finala concursului de cunoaştere locală pentru elevi

În cadrul ediţiei a VII-a a Zilelor Ţinutului Secuiesc, la data de 20 octombrie 2016, va avea loc finala concursului „Cunoaşterea valorilor locale", iniţiat şi organizat de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János", cu susţinerea Consiliului Judeţean Harghita, cu participarea elevilor din clasele VI.-VIII. din şcolile judeţului Harghita.

Mai departe ►

OCT
14

RETROSPECTIVA FILMULUI DOCUMENTAR DIN SECUIME

Proiecţii de filme documentare în cadrul ediţiei a treia a Retrospectivei Filmului Documentar din Secuime, în sala de evenimente a Bibliotecii  Judeţene "Kájoni János":

14 octombrie, ora 17:

Gastronomia secuiască (2014, 70' ), autor: Szabó Károly - Odorheiu Secuiesc.

19 octombrie, ora 16.30: 

Morăritul. Măcinatul grăunţelor la moara de apă din Băţanii Mici. (2015, 14') Autori: Simon József, Kinda István - Sfântu Gheorghe. 

Tradiţii secuieşti - o incursiune în cultura secuilor din România (2016, 53'). Autori:  Várkonyi Eszter, Vargyasi Levente, Erdély András - Sfântu Gheorghe. Mai departe ►

OCT
13

Prezentarea cărţii „CSEREFÁNAK FÜSTJE HOZTA KI KÖNNYVEMET…” de HALÁSZ PÉTER

Halász Péter este unul dintre cei mai renumiţi cercetători ai istoriei şi prezentului ceangăilor din Moldova, autor recunoscut pentru consecvenţa aplicării metodelor ştiinţifice în studiul şi prezentarea fenomenelor etnografice.

Lucrarea actuală, „Cserefának füstje hozta ki könnyvemet..." , apărută în anul 2015, cuprinde peste 450 de pagini de studii etnografice despre maghiarii din Moldova. În cadrul ediţiei a VII-a a Zilelor Ţinutului Secuiesc, cartea va fi prezentată publicului din Miercurea-Ciuc la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" de către Prof. Univ. Dr. Balázs Lajos, cu participarea autorului, joi, 13 octombrie 2016, ora 17.00.

Mai departe ►

MAI
11

Vacanţă în judeţul Harghita - activitate de bibliotecă la Tulgheş

Miercuri, 11 mai 2016, începând cu ora 12.00, organizăm la Tulgheş, în cadrul Zilelor judeţului Harghita, activitatea de bibliotecă Vacanţă în judeţul Harghita.

 

 

 

Mai departe ►

MAR
30

Atelier regional EUSPHERE la Biblioteca Judeţeană "Kájoni János"

Vă invităm cu drag miercuri, 30 martie 2016, ora 10.00, în sala de festivităţi a instituţiei la atelierul regional EUSPHERE,cu tema Bibliotecile publice – agenţi de schimbare pentru comunitatea viitorului, organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi BibliotecilorPublice din România

Mai departe ►

FEB
23

MARATONUL LECTURII 2016: TAMÁSI ÁRON

Maratonul lecturii este organizat în fiecare an, începând de anul 2009. Organizatorul evenimentului este, începând din anul 2014, Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita. Evenimentul va avea loc în data de 23 februarie 2016, locul central de desfăşurare este sala de evenimente a Bibliotecii Judeţene "Kájoni János"

În acest an vom citi  împreună din operele scriitorului TAMÁSI ÁRON (1897-1966), personalitate marcantă a literaturii maghiare din secolul 20, născut în judeţul Harghita, în comuna Lupeni. 
Maratonul lecturii nu este legat de un singur loc, participanţii pot să se alăture lecturii şi de acasă, de oriunde din lume, este important doar ca organizatorii locali din instituţii sau organizaţii să înregistreze numărul participanţilor şi locul unde se desfăşoară lectura. 

Mai departe ►

FEB
17

Marea mai aproape de harghiteni

...este visul multora dintre noi, de mare actualitate în luna februarie, când ursul, stăpânul munţilor, deja ţese planuri estivale, sau cel puţin evaluează timpul rămas până la primăvară. Ca avanpremieră a minunatelor vacanţe la mare (pe care le dorim cititorilor noştri), invităm pe toţi iubitorii mării în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, miercuri, 17 februarie, ora 17.00, când lupi de mare cu vocaţie pentru artă, tehnică şi istorie militară, ne vor aduce, cu siguranţă, marea mai aproape.

Mai departe ►

FEB
05

István Ferenczes: Arghezi-Ergezi - lansarea volumului bilingv

Lansarea cărţii bilingve, intitulate Arghezi/Ergezi a poetului Ferenczes István va avea loc în data de 5 februarie, 2016, începând la ora 17.00, în sala de evenimente a bibliotecii.
Studiul lui Ferenczes István a apărut în limba română prima dată în 2015, în revista culturală Vatra, editată de Uniunea Scriitorilor, Consiliul Judeţean Mureş cu sprijinul Ministerului Culturii şi Cultelor, care apare la Târgu Mureş.

Mai departe ►

IAN
15

Ziua Culturii Naţionale

15 ianuarie, ziua în care s-a născut Mihai Eminescu, este Ziua Culturii Naţionale.

Mai departe ►

DEC
14

LECTURA ANULUI ÎN JUDEŢUL HARGHITA – evenimentul de încheiere a programului

Luni, 14 decembrie, începînd de la ora 16.30 va avea loc evenimtul de încheiere a programului Lectura anului în judeţul Harghita, iniţiat în luna mai de Biblioteca Judeţeană.
Evenimentul va fi găzduit de Cercul de lectură a bibliotecii, în cadrul reuniunii din luna decembrie a cercului.
În program va avea loc prezentarea rezultatului votului Cartea preferată şi tragerea la sorţi a premiilor penru participanţii la vot. Câştigătorii vor fi premiaţi cu cărţi prin tragere la sorţi. În cadrul programului vor avea loc discuţii despre preferinţele de lectură ale cititorilor din judeţ.

Detalii despre program: 

Mai departe ►

NOV
04

Expoziţie de pictură Keresztes Evelin - vernisaj

Vernisajul expoziţiei de pictură a artistei Keresztes Evelin din Miercurea Ciuc va avea loc în data de 04 noiembrie, la ora 17, în sala de evenimente a bibliotecii.

Mai departe ►

 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2019 IANUARIE > >>
L M M J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul