Keres
Luni, 30 martie 2020
Română
 
ŞTIRI, ANUNŢURI
[ 17 martie 2020, 12:43:58 ]
BIBLIOTECI VIRTUALE, BAZE DE DATE ACCESIBILE ONLINE

Bibliotecile sunt închise acum pentru a proteja cititorii pe timpul epidemiei. Începând din 12 martie 2020 Biblioteca Judeţeană „Kájoni János" este închisă pentru public, dar serviciile online ale bibliotecii sunt accesibile în continuare. Colegii noştri lucrează în continuare, oferind informaţii şi ajutor de acasă, pentru cei care doresc să citească, să regăsească cărţi, reviste, sau alte documente pentru studii.
Bibliotecile virtuale, bazele de date accesibile online primesc un rol deosebit acum în accesul gratuit de la distanţă la informaţii, cărţi, reviste sau alte documente.

Linkuri la BIBLIOTECI VIRTUALE ŞI BAZE DE DATE ONLINE

Mai departe ►
[ 12 martie 2020, 14:04:16 ]
BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „KÁJONI JÁNOS” Anunţ public prevenţie CORONAVIRUS

Având în vedere
1. declaraţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO) din 11 martie 2020, conform căreia omenirea se confruntă cu pandemie
2. măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă
3. măsurile dispuse de Prefectura Judeţului Harghita

Biblioteca Judeţeană „Kájoni János"
suspendă toate activităţile cu public în perioada 12-31 martie 2020.

Biblioteca este închisă pentru public în perioada precizată, perioadă care se poate prelungi în funcţie de evoluţia epidemiei.
Biblioteca nu împrumută publicaţii şi nu primeşte publicaţii restituite.
În perioada suspendării serviciilor pentru public nu se percep taxe de întârziere.
Serviciile online sunt accesibile în continuare.
Contact telefonic 0266 371 988 în zilele lucrătoare între orele 8-15, e-mail: secretariat.bibliohr@gmail.com

Anunţul oficial în format PDF

Mai departe ►
[ 10 martie 2020, 13:03:23 ]
ÎN ATENŢIA CITITORILOR

Informăm publicul cititor despre suspendarea întâlnirilor cu publicul şi lansărilor de carte programate în luna martie 2020 în bibliotecă. Vor fi suspendate şi activităţile planificate cu grupuri de elevi, în  urma suspendării procesului de învăţământ în unităţile şcolare din învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcţie de situaţie. 

Serviciile de bibliotecă funcţionează cu program normal.  

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Mai departe ►
  Mai multe ştiri  
Evenimente recomandate
[ 18 februarie 2020, 00:00:00 ]
Al XII-lea Maraton Internaţional de Lectură: Attila József – 2020

Organizatorul principal al Maratonului internaţional de lectură este Biblioteca Judeţeană "Kájoni János" din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Consiliului Judeţului Harghita. Această lectură transfrontalieră de anul trecut a avut peste 33.000 de participanţi din 12 ţări, 292 de locaţii!
După lucrările lui Elek Benedek, Balázs Orbán, Mórkai Mór, János Arany, Géza Gárdonyi, Zsigmond Móricz, Sándor Kányádi, Áron Tamási, Magda Szabó, Miklós Petőfi Sándor Radnóti, pe data de 18 februarie anul acesta vor fi citite lucrările lui Attila József (1905-1937), deoarece anul acesta se împlinesc 115 de la naşterea sa. Cu această ocazie în orice moment al zilei, putem citi poeziile sau proza lui Attila József după preferinţă. Detalli AICI

Mai departe ►
[ 06 februarie 2020, 00:00:00 ]
Început de an CODE KIDS 2020

În data de 6 februarie 2020, începând cu ora 14, va avea loc evenimentul de deschidere al celui de-al doilea an al proiectului Code Kids.

Mai departe ►
[ 31 ianuarie 2020, 00:00:00 ]
Armenii din Gheorgheni - lansare de carte

Cartea Armenii din Gheorgheni a fost publicată în 2019 de Asociaţia Maghiarilor Armeni din Transilvania (editura Mark House, Gheorgheni). Publicaţia bilingvă în limba maghiară şi română a apărut  cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României. Publicaţia de prezentare a comunităţii armene din Gheorgheni cât şi a patrimoniului ei construit face parte dintr-o serie de publicaţii prin care vizitatorii din Transilvania dar şi cei de peste hotare pot face cunoştinţă cu comunitatea armeană din Transilvania. Cartea va fi prezentată în sala de evenimente a bibliotecii judeţene, în prezenţa redactorului, dr. Puskás Attila şi al autorilor studiilor din volum. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiaral Consiliului Judeţean Harghita.

Mai departe ►
  Alte evenimente  
  Evenimente recomandate  

Anul comemorativ „Joannes Kájoni 390” 

Anul comemorativ legat de aniversarea a 390 de ani de la naşterea lui Joannes Kájoni, a fost iniţiat de Centrul Cultural Judeţean Harghita pentru perioada 2019-2020.

 

Biblioteca judeţeană poartă numele eruditului franciscan Joannes Kájoni din anul 2008.

În anul aniversar biblioteca doreşte să acordă o atenţie deosebită activităţii şi personalităţii lui Joannes Kájoni.  Eruditul umanist, călugăr franciscan din secolul al 17-lea este cunoscut în istoria culturii ca organist, constructor de orgi, compozitor, istoric, arhitect, tipograf, şi botanist. Diversitatea şi amploarea activităţii, caracterul umanist şi adevărata valoare a operei l-au consacrat în rândul personalităţilor simbol din Transilvania.

Evenenimentele şi activităţile dedicate anului aniversar, organizate de biblioteca judeţeană vor fi promovate prin pagina web a bibliotecii sau pagina Facebook Anul comemorativ „Joannes Kájoni 390”

 

 


Prezentare

Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” este cea mai mare bibliotecă publică din judeţul Harghita. Funcţionează ca instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita.

Instituţia este prezentă în viaţa comunităţii prin oferta variată de lectură, manifestări culturale, activităţi pentru timpul liber. Prezervarea şi diseminarea valorilor culturale locale şi regionale constituie elemente esenţiale ale activităţii.

Serviciile Bibliotecii Judeţene “Kájoni János” au la bază un fond de aproximativ 200 000 de documente: cărţi, periodice, audiovizuale, electronice şi sunt utilizate anual de peste 4000 de persoane. Totodată, instituţia are rol de îndrumare metodică a bibliotecilor publice din judeţul Harghita.

Precursoarea instituţiei este Biblioteca Raională Ciuc, înfiinţată în anul 1950, dar istoria bibliotecilor din Miercurea-Ciuc începe cu secole mai devreme. De la înfiinţare, biblioteca a trecut prin restructurări, mutări, redenumiri.

Mai departe ►
Servicii

SERVICII GRATUITE:

 • Informaţii
 • Vizitarea bibliotecii
 • Servicii online
 • Turul bibliotecii
 • Activităţi educaţionale
 • Ore de clasă la bibliotecă
 • Consultarea publicaţiilor şi a cataloagelor
 • Acces la Internet;
 • Scanare.


SERVICII CU TAXĂ:

 • Confecţionarea permisului de bibliotecă
 • Fotocopiere din documentele bibliotecii
 • Imprimare
 • Legătorie
 • Legarea lucrărilor de diplomă
 • Bibliografie
 • Imprimarea listelor bibliografice
Mai departe ►
 
PROGRAM

LUNI - VINERI:

8 - 18

SÂMBĂTĂ - DUMINICĂ:

 închis

Linkuri utile

Consiliul Judeţean Harghita


Centrul Cultural Judeţean Harghita


Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita


Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea


Editura "Hargita Népe"


Editura Harghita


Şcoala Populară de Artă
a Judeţului Harghita

<< < 2020 MARTIE > >>
L M M J V S D
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Pentru a transmite întrebări şi observaţii referitoare la serviciile de bibliotecă, vă rugăm să completaţi formularul.

Întreabă bibliotecarul