Keres
2024. április  19., péntek, Emma
Magyar
 

HARGITA – TÁJ, EMBER, TÖRTÉNET - Vetélkedő három korosztály részére - FELHÍVÁS

2021 OKT
18

Gyönyörű tájak, érdekes kultúrával, történettel, hagyományokkal rendelkező települések, ez Hargita megye, amelyet jobban megismerhet, aki részt vesz vetélkedőnkön. A legjobb eredményt elérő versenyzők értékes díjakban részesülnek! A Kájoni János Megyei Könyvtár három korcsoport számára hirdet többfordulós vetélkedőt Hargita Megye Tanácsának támogatásával. A verseny résztvevői változatos feladatok által jobban megismerhetik megyénk és települései földrajzi tájait, különleges természeti értékeit, nevezetes  épületeit, templomokat, várakat, és más nevezetességeket, új ismereteket szerezhetnek térségünk történetéről, hagyományairól, neves személyiségeiről. Tudnivalók a vetélkedővel kapcsolatosan:

A vetélkedő célja ráirányítani a figyelmet Hargita megye kulturális-, építészeti- és természeti örökségének megőrzésre és továbbörökítésére, a térségben élő fiatal és idős generáció körében egyaránt. A jelentkezők három kategóriában, korcsoportban vetélkedhetnek, mérhetik össze tudásukat Hargita megye földrajzával, történelmével kapcsolatosan.

Korcsoportok:

  • Általános iskolások, 5-8 osztály: 3 tagú csapatok 
  • Középiskolások, 9-12 osztály: 3 tagú csapatok
  • Felnőttek: egyéni versenyzők 

Hargita megye általános és középiskoláiból háromtagú csapatokat várunk, ugyanazt az iskolát több csapat is képviselheti! A csapatok tetszőlegesen szerveződhetnek, vagyis a csapattagok különböző évfolyamokból kerülhetnek ki (pl. lehet egyazon csapat tagja 5 és 7 osztályos tanuló is).
Felnőttek egyénileg jelentkezhetnek!.

A jelentkezés feltétele az alább megadott linkeken található feladatlapok kitöltése és elküldése.

A beküldés határideje: 2021. november 4. A feladatlapok beküldése online módon történik, a megoldásba bármikor be lehet kapcsolódni a megadott határidőig, az alábbi online űrlap kitöltésével:  

1. Általános iskolások, 5-8. osztályos csapatok: https://forms.gle/Xs5W9HET6sTkPwcy9

2. Középiskolások,  9-11. osztályos csapatok: https://forms.gle/tDw2Nzn2vtXc7xUp9

3. Felnőttek: https://forms.gle/45WKsSPhWxxywH2N6

Jelentkezéskor kérjük a következő adatokat feltüntetni az űrlapon: helység, iskola, a csapattagok neve, az irányító tanárok neve és elérhetősége (telefon, e-mail cím). Figyelem: a csapatok irányítótanár nélkül is jelentkezhetnek,   ebben az esetben a csapat egyik tagjának elérhetőségét kérjük feltüntetni. A jelentkező csapatok válasszanak nevet maguknak,  ezzel a névvel fognak szerepelni a vetélkedőn!

A vetélkedő lebonyolítása:

I. forduló:

Az első forduló során az általános és középiskolai csapatok valmint  a felnőtt résztvevők beküldik a vetélkedő feladatlapját, amely online elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján is (www.konyvtar.hargitamegye.ro). 

Figyelem: az első forduló feladatlapjának megoldásánál elért pontszám alapján jutnak tovább a csapatok/versenyzők a következő fordulóba. 10-nél több  csapat jelentkezése esetén kerül sor regionális elődöntőkre, a megye egyes régióiban. Kevesebb csapat esetében az első forduló pontszáma alapján jutnak tovább a csapatok a döntőbe.

A csapatok a  felkészüléshez és a feladatlap megoldásához használhatják a következőket:   

A vetélkedő döntőjét 2021. november 29 – december 6. között  szervezik meg mindhárom korcsoport számára a Kájoni Megyei Könyvtárban. A járványhelyzet függvényében a döntő szervezésének módja és időponja is változhat.

A döntőn résztvevő csapatok kvízvetélkedőn is összemérik tudásukat. A döntőbe jutó csapatok tagjai valamint a felnőtt versenyzők legjobbjai oklevelet és ajándékot kapnak. A legjobb eredményt elérő három csapat illetve versenyző értékes jutalomban részesül.  

(A verseny elődöntőjén és döntőjén résztvevő csapatok tagjai emléklapot és ajándékot kapnak, a felkészítő pedagógusok számára a Kájoni János Megyei Könyvtár igazolást ad arról, hogy csapataikkal részt vettek a megyei szintű helyismereti vetélkedőn).

Szeretettel várjuk  a diákcsapatok és egyéni versenyzők (felnőttek) jelentkezését a vetélkedőre. Mindenkinek tartalmas időtöltést és jó vetélkedést kívánunk,  a Kájoni János Megyei Könyvtár szervező csapata!

Kapcsolattartók:  Máthé Izabella és Kelemen Katalin.

További információk kérhetők a következő telefonszámokon: 0745 018 143 és 0720 544 093 telefonszámon, vagy személyesen a Kájoni János Megyei Könyvtár helyismereti részlegén. 


 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost