Keres
2024. április  24., szerda, György
Magyar
 

#KÉPPOÉZIS VÁNDORKIÁLLÍTÁS

2021 NOV
19

ÉRDEKLŐDŐK FIGYELMÉBE! Változott a kiállítás kezdetének időpontja: 2021. november 19-étől lesz megtekinthető a könyvtárban.

Az irodalom és a képzőművészet találkozásának sajátos, nálunk kevésbé ismert műfaját, a KÉPPOÉZIST hivatott népszerűsíteni a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány vándorkiállítása. A Kájoni János Megyei Könyvtár 2021. november 19-30. között ad otthont a különleges kiállításnak. Részletek:

A KÉPPOÉZIS bármilyen irodalmi szöveg kisatírozását jelenti, mely során az alkotó célja a szöveg egy részének elrejtésén vagy kiemelésén keresztül új tartalmak felszínre hozása. A végeredmény így lehet egy egyszerű fekete-fehér satírozott kép, melyben kirajzolódik egy üzenet, vagy létrejöhet akár egy művészeti alkotás is. A képpoézis célja, hogy új szereppel ruházza fel a félredobott, enyészetre ítélt könyveket, ráirányítsa a figyelmet az irodalom és képzőművészet összhangjának egyedi módszerére, alkotásra szólítani az irodalmat, költészetet kedvelőket, megszólítani a különböző képzőművészeti területen alkotó művészeket.

A KÉPPOÉZIS technikáját Szőcs Zsuzsánna, a ProTerra Alapítvány elnöke honosította meg tájainkon.

A kiállítás a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával valósul meg, november és december folyamán három helyszínen 33 alkotás kerül bemutatásra2021. november 19-től elsőként Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatják be, majd decemberben a csíkrákosi kultúrotthonban és a gyergyószentmiklósi Tanulók Házában láthatja a kiállítást a közönség.

Bővebben a KÉPPOÉZISRŐL a Pro Terra Alapítvány honlapján.

 

 




Hálószobánk titkai - online előadás és műhelymunka (Programsorozat nőknek 4.)

2021 NOV
19

A Programsorozat nőknek címet viselő előadássorozat szervezője a Nőként nőiesen közösség, partnere a Kájoni János Megyei Könyvtár. A járványhelyzet miatt a sorozat előadásai az online térbe kényszerültek. 2021. november 19-én, pénteken 18 órától Mészáros Andrea, pszichoterapeuta, párkapcsolati szakember tart  előadást Hálószobánk titkai címmel. Az előadáson való  részvétel regisztrációhoz kötött, a résztvevők kapcsolódhatnak be a műhelymukába, amelyre szombaton, november 20-án, 10.30 órakor kerül sor. Részletek:

A ki nem mondott vágyaink és elvárásaink, szüleinktől hozott prűdségünk, megélt negatív tapasztalataink képesek elfojtani a bennünk rejlő felszabadult, szexi, játékos nőt.

Nőiesség, szexualitás, csábítás, vonzalom, intimitás… Mit jelentenek ezek Neked? Miben rejlik a Te nőiességed? Mitől érzed nőnek magad? Van-e bármi, ami gondot okoz most Neked? Esetleg a párkapcsolat? Vagy annak hiánya... A hálószoba milyen titkokat rejt? Önbecsülés, libidó, orgazmus? Min szeretnél változtatni? Mire szeretnél választ kapni?
A boldog, sikeres, harmonikus női lét kiteljesedéséhez az élet megannyi területén kell helytállni. Hogyan legyünk egyszerre nőiességünkben kiteljesedett, ragyogó, vonzó, szexistennők, biztonságos, harmonikus családi fészket ápoló, odaadó társak, meleg, szeretetteljes, áldozatkész édesanyák, okos, kreatív, energikus és önmegvalósító szakemberek?
Nagyon fontos megérteni, hogy nem attól vonzó egy nő, hogy kihez hasonlít vagy nem hasonlít és milyen általános ideálnak felel meg, hanem attól, hogy elhiszi magáról, hogy ő egy varázslatos NŐ!
Nem könnyű téma, mégis fontos beszélni róla.
Az előadás online térbe költözött, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/R54QB9yAAtGaBb8F8 Az előadás résztvevői kapcsolódhatnak be a műhelymukába, amelyre szombaton, november 20-án, 10.30 órakor kerül sor.


 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost