Keres
2024. április  20., szombat, Tivadar
Magyar
 

BÚJÓCSKAVERSENY – Könyvbemutató és slam-poetry est a könyvtárban

2020 SZEPT
18

Vendégek: André Ferenc, Demeter Ferenc, Péter Blanka

Kettős eseményre, könyvbemutatóra és slam-potry estre várják a kortárs költészet kedvelőit a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe 2020. szeptember 18-án, pénteken délután 17 órára. A találkozó meghívott vendégei André Ferenc, Demeter Ferenc és Péter Blanka.

A találkozó első felében André Ferenc csíkszeredai születésű költő, slammer és műfordító Bújócskaverseny című verses meseregényéről Péter Blanka beszélget a szerzővel és felolvasnak a kötetből. Bővebben: 

Bújócskaverseny címmel a kolozsvári Koinónia kiadó jelentette meg André Ferenc könyvét a BOLD kreatív ügynökséggel társulva, az ő honlapjukon lehetett eredetileg olvasni a verses meseregényt. A szerző a gyerekek nyelvén, verses mesét kanyarítva közelíti meg a koronavírus miatti karantén témáját.

"Lázas a pláza, izzad a menza! / Ez nem lehet sima influenza!" A sztorit mind ismerjük, hiszen nemrég mind otthon gugyultunk, játszottuk a nagy "bújócskaversenyt". André Ferenc könyve szavakkal karatézza le a koronavírust, a történet vígan bugivugizik, és kiderül, hogy egy járvány megfékezéséhez nem kell semmi más, mint néhány leleményes zokni, egy príma ötlet, egy agyafúrt gyerek meg egy virgonc elnök. (Lackfi János költő a kötetről)

Az est második felében sorra kerülő slam-poetry esten André Ferenc mellett fellép Demeter Ferenc jelenlegi erdélyi slam-poetry bajnok és Péter Blanka, aki ugyancsak többször szerepelt már hazai slam-poetry versenyek döntőjében.

Az esemény szervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár és a Koinónia Kiadó. Támogató: Hargita Megye Tanácsa.



 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost