Keres
2021. december 03., péntek, Ferenc
Magyar
 

Eseménynaptár

SZEPT
22

A személyes és sikeres kommunikáció fejlesztése - dr. Gyéresi Júlia előadása

Napjainkban szinte nincs olyan munkakör, ahol ne lenne szükség a kommunikáció valamely formájára. Hogyan lehet javítani a személyes kommunikáción? Tudatos önképzéssel, gyakorlással és kitartással. Az értékesítő, az ügyfélszolgálatos, a marketinges, a közszereplő általában nem születik optimális kommunikátornak, de elszántsággal és TANULÁSSAL bárki lehet Steve Jobs vagy éppen Arisztotelész. Ehhez nyújt elméleti és GYAKORLATI segítséget dr. Gyéresi Júlia, a marosvásárhelyi Művészeti Egyetem adjunktusa, beszédtechnika tanár, hangfejlesztő tréner. ÉRDEMES HALLGATNI RÁ! Szervező: Edutech Consult Kft. Partner: Kájoni János Megyei Könyvtár. Részletek:

 

Tovább ►

SZEPT
20

KÜLDÖTTEK – Oberczián Géza estje a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Író-olvasó találkozóra várja a literatúrakedvelőket a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár 2021, szeptember 20-án, hétfőn 17 órára.

Oberczián Géza budapesti író székelyföldi körútja során Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen és Parajdon mutatja be eddig megjelent köteteit, beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író lesz. 
Részletek: 

Tovább ►

AUG
31

A Román nyelv napja a Kájoni János Megyei Könyvtárban

2021. augusztus 31-én, 12 órai kezdettel ünnepeljük a  Kájoni János Megyei Könyvtárban a Román nyelv napját. Az alkalomra szervezett Illő igék elnevezésű programunkra várjuk a tanulni vágyó, játékos kedvű felnőtteket és gyerekeket.

Partnerek: Maroshévízi George Sbârcea Városi Könyvtár, Bélbori Községi Könyvtár, Bélbori O. C. Tăslăuanu Iskola. Az eseményt Hargita Megye Tanácsa anyagilag támogatja.

Tovább ►

AUG
30

„A MEDVÉK NEM KÉSNEK” / MUZSNAY – könyv- és albumbemutató

Muzsnay Ákos grafikus életmű-albumának és Murányi Sándor Olivér író, valamint Matza Teréz képzőművész A medvék nem késnek címmel megjelent kötetének bemutatójára kerül sor augusztus 30-án, hétfőn 17:00 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban. Az est moderátora Jász Attila költő, a rendezvény támogatója a Szépírók Társasága, a Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa. Az album és a kötet a helyszíneken kedvezményesen megvásárolható, a grafikus és az író dedikálja. Részletek: 

Tovább ►

AUG
14

Code Kids: TOJÁSMENTŐ KIHÍVÁS - Könyvtárak a Fiságmenti góbé piacon

Közös standdal jelentkeznek a Code Kids programba bekapcsolódott könyvtárak a Fiságmenti góbé piacon

TOJÁSMENTŐ KIHÍVÁS: Szórakoztató fizikaóra

a csíkszentgyörgyi Hurkoló lurkók, a csíkszeredai Mesterkék

és a bögözi Robotzsaruk

programozó gyerekcsapatok előadásában

Játékos tanulás, tudáspróba, barkácsverseny

          Minden érdeklődő gyereket és felnőttet szeretettel várunk 

            a Fiságmenti gobé piacon, a CODE KIDS standnál

              2021. augusztus 14-én 14 órától.

 MENTSD AZ IRHÁD TOJÁST !

Játssz és nyerj a CODE KIDS standnál

Tovább ►

AUG
11

JÁTÉKOS ANGOL NYELVTÁBOR A KÖNYVTÁRBAN

Ingyenes, élményalapú, játékos angol nyelvtábort szervez a Pro Libris Könyvtári Egyesület 2021. augusztus 10-13. között, 5-6. osztályos gyerekek számára a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Részletek:

Tovább ►

JúN
22

4. IRODALMI KARAVÁN SZÉKELYFÖLDÖN - Felolvasókörút erdélyi szerzőkkel

Az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligája június 22-24. között újabb felolvasókörútra indul. Az irodalmi karaván során Csíkszeredában, Kovásznában és Sepsiszentgyörgyön mutatkozik be három fiatal erdélyi szerző: André Ferenc költő, műfordító, slammer, Láng Orsolya költő, író, műfordító és Varga László Edgár költő, író, újságíró. A fellépőkkel Codău Annamária kritikus, a Látó folyóirat szerkesztője beszélget. A csíkszeredai találkozó időpontja: 2021. június 22., kedd, délután 17 óra, helyszíne ezúttal is a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme lesz. A szerzők kötetei a helyszínen megvásárolhatók. A fellépőkről:

Tovább ►

JúN
10

Találkozásaim, barangolásaim - Rafain Enikő zenés-verses előadása

2021. június 10-én, csütörtökön 17 órai kezdettel kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében Rafain Enikő zenés-verses előadására. A csíkszeredai származású, jelenleg nyugalmazott pedagógus Rafain Enikő szakmai tevékenysége fontosabb mozzanatairól valamint meghatározó személyes irodalmi- és utazási élményeiről, találkozásairól számol be az érdeklődőknek, majd kötetlen beszélgetésre hívja közönségét.

Tovább ►

JúN
07

Egy csöppnyi Magyarország - Betekintés a nagyragadozók helyzetébe

Care2Travel Egyesület, a Kájoni János Megyei Könyvtár közreműködésével  ötödik alkalommal várja Interkulturális Estére az érdeklődő közönséget. Várunk mindenkit, akit érdekel a kulturális eszmecsere, aki érdeklődik más országok kultúrája, sajátosságai iránt. Ezúttal a Magyarországról érkezett önkéntes előadása az ország élővilágába, elsősorban a nagyragadozók helyzetébe nyújt betekintést.
Az esemény időpontja:  2021. június 7., hétfő, 17 óra, helyszíne a könyvtár előadóterme. A helyek száma korlátozott. Az eseményen az érvényben lévő COVID-19 szabályozások betartására kérjük  a résztvevőket.

Tovább ►

JúN
03

Gyurka Csaba: 90 éve jégen - könyvbemutató

Gyurka Csaba 90 éve jégen című kiadványa a csíkszeredai férfi és női jégkorongozás történetét mutatja be, emellett, úttörőként ismerteti a jelenlegi és régi szurkolói csoportokat, megszólaltatva azok vezetőit, valamint, szintén elsőként, csokorba gyűjtve közli a mindenkori csíkszeredai klub szurkolói rigmusait, énekeit. Szintén újító jelleggel, részleteket tudhatunk meg a csíki származású, ám magasabban rangsorolt bajnokságokban pallérozódó játékosokról és a város területén található jégkorongos emlékekről, szimbólumokról. 

A csíkszeredai közönség a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2021. június 3-án, 18 órakor kezdődő könyvbemutatón ismerheti meg a kiadványt. A szerző, Gyurka Csaba mellett Boda Jenő, a csíki jégkorong jeles szakértője és Szikszai Tamás a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesületének képviselője mutatja be. A moderátor szerepét Farkas Endre újságíró, a szurkolói egyesület tagja vállalja. Részletek:

Tovább ►

JúN
03

TÜZET VISZEK – István Ildikó könyvbemutatója

István Ildikó húsz éve foglalkozik óvodai néptáncoktatással. „Tüzet viszek" című könyve népi gyerekjátékokat, hangszereket mutat be, lekottázott dallamokat, népdalokat tartalmaz, mondhatni mindent, ami esszenciális a népi hagyományok oktatásában. A kötetnek fölöttébb beszedés alcíme is van: Oktatói segédanyag óvodai néptánc-foglalkozáshoz.
István Ildikó elmondása szerint a „Tüzet viszek" kötet pontosan azért született meg, hogy segítse az óvónők és tanítónők munkáját, hozzájáruljon a népi hagyományok mindennapos megéléséhez.
A csíkszeredai érdeklődők a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 2021. június 3-án, csütörtökön 16 órakor kezdődő találkozón ismerhetik meg a kiadványt. Részletek: 

Tovább ►

MáJ
28

Egy csöppnyi Luxemburg – Interkulturális est a könyvtárban

A Care2Travel Egyesület, a Kájoni János Megyei Könyvtár közreműködésével  a negyedik alkalommal szervez Interkulturális Estét, amelynek a témája Luxemburg. Várunk mindenkit, akit érdekel a kulturális eszmecsere. Az est folyamán a Luxemburgból érkezett önkéntes sok érdekességet fog megosztani  vetítéssel kísérve országáról, szokásaikról, és még néhány vicces tényt is el fog árulni.
Az esemény időpontja:  2021. május 28., péntek, 17 óra, helyszíne a könyvtár előadóterme. A helyek száma korlátozott. Az eseményen az érvényben lévő COVID-19 szabályozások betartására kérjük  a résztvevőket.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 12.30 

 13.00 - 18.00  

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
25

150 éve

1871. december 25. Csíkkozmáson született Balló István tanár, történész. A Csíksomlyói főgimnázium tanára, könyvtárosa.

Tovább ►

DEC
23

160 éve

1861. december 23. Gyergyócsomafalván született Köllő Miklós szobrászművész.

Tovább ►

<< < 2021 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost